wrapper

Среда, 08 февраля 2017 14:55

Відтепер держбюджет плануватимуть на три і більше років

Оцените материал
(0 голосов)

Кабінет міністрів схвалив оновлену концепцію управління державними фінансами, що передбачає запровадження середньострокового бюджетного планування строком на три і більше років.

Документ був представлений на засіданні Кабміну міністром фінансів Олександром Данилюком, пише УНІАН.

За словами Данилюка, документ є системним і стратегічно важливим, оскільки запроваджує практику прийняття середньострокових бюджетних декларацій, змінює політику управління держборгом у бік його зменшення в середньостроковій перспективі до 60% ВВП.

"Важливо, щоб цей документ став реальним. Ми вже підготували план дій, який протягом тижня розішлемо у всі органи влади", - сказав Данилюк, додавши, що Мінфін вже очікує від органів влади прогнозних даних і планів по 2017 році і на середньострокову перспективу.

Коментуючи необхідність прийняття документа, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив: "Це важлива стратегія. Тут є конкретні кроки, які уможливлять ефективно використовувати мільярди держбюджету".

Прочитано 81 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.