wrapper

Четверг, 16 февраля 2017 09:33

Кабмін прийняв рішення про вжиття надзвичайних заходів на ринку електроенергії

Оцените материал
(0 голосов)

Кабінет міністрів прийняв розпорядження "Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії". Відповідне рішення затвердили на позачерговому засіданні уряду 15 лютого.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з територій, тимчасово непідконтрольних уряду.

"Я вважаю, що блокада вугілля це злочин. Принаймні що стосується вугілля, про інше не берусь судити", – зазначив він.

Гройсман закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України:

"Все інше, будь ласка, блокуйте, контролюйте, боріться з контрабандою і в цьому питанні можете на мене розраховувати", – зазначив прем'єр.

Віце-прем'єр Геннадій Зубко повідомив, що в найбільших промислових областях (Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська і Чернігівська) антикризові штаби провели засідання для узгодження надзвичайних енергетичних заходів, які будуть введені. Однак Зубко наголосив, що ці заходи торкнуться всіх областей, які споживають електроенергію.

"Завтра буде дано відповідні рекомендації, яким чином переглянути режими, щоб забезпечити зменшення споживання в пікові години",– зазначив він.

Прем'єр-міністр Гройсман наголосив, що уряд мінімізуватиме будь-які негативні наслідки для населення.

"Хочу підкреслити, що відключення електрики будуть відбуватися тільки в крайніх випадках. І то ми заздалегідь будемо про це інформувати", - сказав він.

13 лютого на засіданні антикризового штабу компанія "Укренерго" та Міністерство палива та енергетики запропонували уряду ввести надзвичайний стан на ринку електроенергії через блокування поставок антрациту із неконтрольованих територій Донбасу. В.о. керівника "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив, що за умови введення надзвичайного стану в енергетиці антрацитового вугілля вистачить в Україні на 40 діб. 12 лютого Гройсман заявляв, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

Прочитано 32 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.