wrapper

Пятница, 17 февраля 2017 10:47

У Ахметова та Тарути розповіли, що думають про блокаду та "націоналізацію" від ОРДЛО

Оцените материал
(0 голосов)

Холдинг "Метінвест" і корпорація "Індустріальний союз Донбасу" негативно ставляться до блокування залізниці на кордоні розмежування в зоні АТО, а також до можливої "націоналізації" їх підприємств з боку окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в "Метінвесті" і ІСД в четвер, в разі зупинок підприємств це спричинить за собою гуманітарну катастрофу.

Зокрема, в групі "Метінвест" відзначають, що на тимчасово непідконтрольній території знаходиться ряд підприємств групи, серед яких - вугільне об'єднання "Краснодонвугілля", Єнакіївський металургійний завод, Макіївський металургійний завод, "Комсомольське рудоуправління" і Харцизький трубний завод.

"Юридично всі вони були перереєстровані в містах, підконтрольних Україні, - Сєвєродонецьку і Маріуполі", - заявили в компанії.

"Це означає, що всі ці підприємства в своїй діяльності керуються законодавством України, отримують всі необхідні ліцензії в Україні та платять податки, збори та інші обов'язкові платежі до державного бюджету України, а також приносять валюту в країну за рахунок своєї експортної виручки", - підкреслюють в "Метінвесті".

При цьому констатується, що "ДНР" та "ЛНР" не визнані в жодній країні світу, з якими група веде торговельну діяльність.

"Націоналізація" або перереєстрація підприємств в юрисдикції "ДНР/ЛНР" призведе до повного припинення експорту їх продукції. Крім того, вони не зможуть продовжувати свою подальшу роботу без кваліфікованого менеджменту та персоналу. Ці дії неминуче призведуть до зупинки підприємств і їх подальшого закриття ", - відзначають в "Метінвесті".

Також констатується, що тільки на зазначених підприємствах звільнень зазнають майже 20 тисяч осіб.

За цим неминуче підуть звільнення людей і на підприємствах суміжних галузей - енергетики, транспорту, машинобудування - а також підрядних організацій, що призведе до соціального вибуху.

Прочитано 20 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.