wrapper

Понедельник, 26 декабря 2016 23:07

На вулицях Києва з'явились благодійні холодильники

Оцените материал
(0 голосов)

Кияни організували благодійну акцію, де хто завгодно зможе залишити продукти для нужденних. Про встановлення благодійних холодильників повідомляє інтернет-ресурс Dream Kiev.

Як зазначається, перші п'ять холодильників були встановлені тиждень тому, проте незабаром два холодильники зникли. Викрадення сталося до того, як їх встигли закріпити. Спецхолодильник можна впізнати за жовтим кольором та написом «Поділися їжею» і хештегом dobrofood.

Сьогодні у Києві працює три такі спецхолодильники (до електроживлення вони не підключені і наразі виконують роль тумбочки).

Точну адресу пунктів активісти називати відмовляються, як і вказувати свої контакти - хвилюються, що у місцевої влади можуть виникнути до них «питання» та пункти демонтують.

Організатори доброчинного проекту повідомили, що такі ініціативи є популярними у Німеччині та Індії. Там холодильники встановлюють біля кафе, пекарень, магазинів. До таких пунктів потрапляють продукти, в яких незабаром закінчиться строк придатності, або надлишки їжі.

Прочитано 16 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.