wrapper

Среда, 04 января 2017 17:37

У Києві 7 січня влаштують різдвяний обід для бідних

Оцените материал
(0 голосов)

7 січня, у день Різдва Христового, у столиці влаштують обід для бідних, щоб разом святкувати прихід Ісуса в цей світ.

Про це повідомляє Спільнота святого Егідія.

"До столу на Різдво запрошені бездомні люди та молодь, бідні родини і діти членів спільноти, літні люди в будинках пристарілих і діти з Школи миру, що впроваджує спільнота, діти з Будинків сімейного типу разом з ромськими дітьми. На всіх гостей чекають подарунки, пригощання, святкові пісні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на Різдвяний обід милосердя у Києві запросили 300 безпритульних, 280 літніх людей, 200 дітей. До них долучаться декілька сотень волонтерів, що вирішили відзначити родинне свято у дуже великій родині.

Голова Спільноти святого Егідія в Києві Юрій Ліфансе, людей за святковим столом зберуть на вулиці Попудренка, 20 (Кафе "Макітра"), Контрактовій площі, 4 (Кафе "Трапезна") та на вулиці Залізничне шосе, 3 (Галерея "Соборна"). Початок о 13:00.

"Різдвяний обід цього року особливо важливий. Ми даруємо Різдво, а ще – день у теплі. На Різдво очікується -20 градусів. За умов, коли місто не відкрило жодного пункту обігріву, кожен день у теплі, стає на вагу золота", - відзначив Ліфансе.

Наразі організатори свята шукають колядників і фотографів.

"А ще є зовсім трохи часу щоб зробити різдвяний подарунок. Терміново потрібні 100 подарунків. Кілька сотень різдвяних подарунків для бездомних майже готові, і нам ще дуже потрібні: ліхтарики (76 штук), крем для рук (53 штуки), шампунь (22 банки), мило (40 упаковок, 10 кусків, якщо вони у одній упаковці, йдуть в один подарунок), чай (10 пачок), мед (15 банок) та шоколадні цукерки в необмеженій кількості", - повідомив Ліфансе.

Подарунки потрібно зібрати до кінця дня середи, а далі їх гарно запакувати і підписати.

Можна принести в середу з 17:00 до 22:00 за адресою: вулиця Хрещатик, 15 оф 51.

Для участі в організації обіду потрібно заповнити реєстраційну форму.

Святкові обіди для бідних також влаштують у Львові та Івано-Франківську.

Різдвяний обід – святкова традиція, що почалася у 1982 році. Тоді у соборі Santa Maria in Trastevere в Римі вперше зібралося кілька друзів, щоб відсвяткувати Різдво разом: бідні, старі, молоді, без дому і з домом. Дуже швидко Різдвяний обід став світовою традицію.

Минулого року Різдвяний обід відбувся в 73 країнах, за столом сиділи 200 тисячі людей. В Україні минулого року за різдвяним столом зібралося 2 тисячі осіб.

Прочитано 19 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.