wrapper

Четверг, 02 февраля 2017 16:13

Дніпропетровщина відправила до Авдіївки 40 тонн гуманітарки

Оцените материал
(0 голосов)

Дніпропетровська область відправила 40 тонн гуманітарної допомоги для жителів Авдіївки (Донецька обл.), повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Розуміємо, що зараз треба забезпечити жителів (Авдіївки) теплим одягом, речами першої необхідності, продуктами, водою. Таке доручення дав і президент України Петро Порошенко. Із Дніпропетровщини рушив черговий гуманітарний вантаж. За потреби допомагатимемо мешканцям Авдіївки й надалі", - наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

"Дніпропетровщина - Авдіївці. Допоможемо!" - фури з таким гаслом на борту вирушили до зони АТО. Машини заповнені продуктами харчування (крупи, олія, хліб, тушковане м'ясо, консерви, макаронні вироби, цукор, чай, ковбаса) і питною водою, загалом 40 тонн.

Водій Леонід Сокур говорить, що має досвід доставки "гуманітарки" на передову, але до Авдіївки їде вперше.

"За цих погодних умов їхати п’ять-шість годин. Упевнений, ці продукти згодяться жителям Авдіївки", - сказав водій.

На автопідприємстві, яке допомогло з транспортом, запевнили, що машини надійні, до місця призначення доїдуть швидко.

"Дніпропетровська ОДА звернулася до нас по допомогу - ми не відмовили. Тепер фури доставлятимуть "гуманітарку" в зону АТО. Наша компанія має 15-річний досвід вантажних перевезень Україною та Європою", - розповіла фінансовий директор автотранспортного підприємства Ірина Машкара.

Це не перший гуманітарний транш від Дніпропетровської області Донецькій. Жителям Авдіївки вже доставили понад 5 тис. літрів питної води, 20 тонн продуктів, на допомогу вирушив також спецзагін рятувальників і техніка.

"Допомагають жителям Авдіївки вісім одиниць техніки і чотири автономні електростанції. У комплекті п'яти пересувних пунктів обігріву, які ми розгорнули в місті, - ліжка, печі, столи, стільці, запас твердого палива і потужний теплогенератор", - наголосив начальник Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Прочитано 10 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.