wrapper

Понедельник, 20 февраля 2017 17:26

Пенсіонера з Запоріжжя, якого звинувачують у вбивстві живодера, взявся захищати відомий адвокат Олександр Панченко

Оцените материал
(2 голосов)

 68-річному мешканцю Запоріжжя Зауру Пруїдзе, якого звинувачують у вбивствіживодера, загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі. Йому "шиють" умисне вбивство, хоча за словами адвоката підзахисний лише захищався від збройного нападу.

Ця історія розлетілась на всю країну. Волонтерка з Запоріжжя виклала на своїй сторінці в Фейсбуці шокуючі фото пораненого собаки на  прізвисько Жулька. У тварини замість ока було криваве місиво, а з шиї – зідрана шкіра, ніби хтось намагався відтяти їй голову. Врятували того собаку лише дивом.

 

 Таких ушкоджень Жульці, що разом з двома іншими собаками охороняла СТО, заподіяв 62-річний охоронець Георгій. Як стало відомо, він пошматував тварину сапою. Побачивши це, Заур Пруїдзе зателефонував керівництву та розповів про знущання Георгія над твариною – адже Жульку з дачі охороняти СТО привіз саме начальник.

Охоронцю-живодеру це не сподобалось, між чоловіками виникла сварка, під час якої Георгій схопив сокиру та напав на Заура Пруїдзе. Заур, вимушений захищатися від ударів сокири, взяв перше, що попалось під руку - пожежний багор та наніс два удари нападнику. Після чого викликав поліцію та швидку. З часом Георгій помер у лікарні. Але дотепер причина смерті останнього не встановлена.

Заура Пруїдзе підозрюютьу вчиненні умисного вбивства, проводиться розслідування у кримінальному провадженні за статтею 115 КК України. Літнього чоловіка з хворим, нещодавно прооперованим серцем, намагались взяти під варту.

Але тут своє слово сказало суспільство. Зоозахисники звернулись за допомогою до народного депутата України Андрія Немировського, який є автором законопроекту про посилення відповідальності за жорстке поводження з тваринами. За сприянням депутата, Зуара Пруїдзе взявся захищати відомий адвокат Олександр Панченко. Тепер вони разом намагаються не допустити свавілля правоохоронців щодо пенсіонера. На даний момент Пруїдзе знаходиться під домашнім арештом, але прокуратура подала апеляцію з вимогою тримати Заура в слідчому ізоляторі.

За словами Олександра Панченка, справа Пруїдзе сфабрикована. Адже мова йде не про умисне вбивство, а виключно про самооборону.

- Заради статистики поліція мусить розкривати особливо тяжкі злочини. Ось і Заур Пруїдзе став заручником показників ефективності роботи поліцейських. На жаль, таке ставлення правоохоронців до людей, які не мають можливості себе захистити, це не рідкість. Його справу повністю сфабриковано. На цей час слідству невідомо навіть від чого саме помер нападник. Ми, як захисники, будемо вимагати перекваліфікації дій Заура на необхідну оборону, - розповідає адвокат.

 

Олександр Панченко відомий гучними резонансними справами. Він представляє інтереси Артема Яковенка, який обвинувачується у вбивстві адвоката Грабовського. Працює з відомими політиками та бізнесменами. Але береться і за справи простих людей, які мають суспільний резонанс та потребують допомоги, не маючи можливості оплатити якісні юридичні послуги. Наприклад, пан Олександр представляє інтереси родини, яка постраждала від свавілля правоохоронця у відставці. Колишній міліціонер бив жінку та сексуально домагався її неповнолітньої дочки. Є всі докази його протиправних дій, але до суду справу дотепер не направлено, як дуже часто буває у випадку, коли у справі фігурують правоохоронці. Але адвокат впевнений, що чоловік відповість перед Законом за свої злочини.

У випадку пенсіонера з Запоріжжя правоохоронці просто хотіли "закрити" людину, навіть не бажаючи розібратись у справі. Пенсіонер вступився за беззахисну тварину, за що ледь не загинув сам. Цей випадок яскраво свідчить про те, що живодери, які жорстоко ставляться до тварин, - небезпечні для всього суспільства, і цю проблему ігнорувати не можна. Тут варто згадати і відомого "догхантера" Олексія Святогора, який називає себе адвокатом, а насправді не лише розправляється з безневинними тваринами, але й погрожує жінкам, які тварин захищають.

Що ж стосується, пана Пруїдзе то, наразі, його доля в надійних руках. Це як раз той випадок, коли суспільство надало свою підтримку, своє небайдуже ставлення проявив народний обранець, а юридичний захист взяв на себе  відомий адвокат, який доводить справи до кінця.

Щоб остаточно перебороти спротив системи, необхідно більше свідомої громадської активності небайдужих громадян. І тоді пенсіонера, який захищав живу істоту та власне життя, правоохоронна машина не зробить «крайнім» у сухих цифрах статистики.

У державі, в якій не карають живодерів, де вони не несуть відповідальності за свої дії, їх притягнення до відповідальності бере на себе суспільство.

"Україна Небайдужа" слідкуватиме за розвитком ситуації і буде інформувати своїх читачів про перебіг справи. Слідкуйте за нашими оновленнями!

 

Прочитано 12222 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.