wrapper

Среда, 22 февраля 2017 16:35

На Херсонщині підлітки врятували хлопчика, який ледь не потонув, впавши з моста (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

На Херсонщині двоє дев'ятикласників урятували 10-річного хлопчика, який упав із мосту у воду. Нещасний випадок стався в місті Каланчак. Річка там неглибока, але дуже замулена. І якби поруч не опинилися старшокласники, хлопчика просто би затягло на дно. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У день, коли дитина опинилась у воді, на вулиці було мінус 15 і ожеледиця. Діти поверталися додому зі школи і, як завжди, переходили через залізний місток.

"Попереду нас йшли п'ятикласники. Ми побачили, що один із них, Югай Діма, послизнувся і впав", - розповів дев'ятикласник Євген Войталюк.

Глибина річки Каланчак лише кілька метрів і сама вона не широка, але хлопчика засмоктував мул.

"Річка небезпечна тим, що дуже велика замуленість і до метра мулу. Дімі вилізти самотужки було досить складно, враховуючи висоту, з якої він впав, і паніка, яка, все таки у нього була присутня", - каже Олександр Бабич, начальник Каланчацького сектору ГУ ДСНС у Херсонській області.

Побачивши, що хлопчик у воді, старші школярі кинулися на порятунок. Витягли малого із замуленої води, заспокоїли і довели до його будинку.

Із бабусею, яка виховує п'ятикласника, не поспілкувалися. Коли ж жінка дізналася від онука, що трапилося, пішла до школи й розповіла всім про дитячий учинок. Відзначити героїв приїхали професійні рятувальники і вручили їм грамоти.

Бабуся врятованого Дмитрика на цю подію прийти не змогла, але переказала, що дуже вдячна малим рятівникам.

Щаслива, що все добре закінчилось, і мама одного з хлопців, який кинувся витягати дитину з води.

"Він мені одразу нічого не розказав, думав, що я буду сварити його за те, що він у воду поліз. Я вдячна Богові, що все так добре обійшлося. Що і мої діти, і Женя живий зостався, і хлопчик той", - каже Ганна Шелест, мати одного з рятівників Івана Лебеденка.

Урятований п'ятикласник каже, що того дня на мосту все сталося дуже несподівано.

"Він там кривий, я підслизнувся, в бік пішов і впав", - каже врятований хлопчик Дмитро Югай. Він знічується і слова подяки рятівникам сказати не може. "Соромлюся", - каже він.

Після порятунку з крижаної води ані старшокласники, ані маленький Дмитрик не застудились.

Прочитано 54 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.