wrapper

Понедельник, 06 марта 2017 21:42

Волонтери та пластуни передали на схід інтелектуальну гуманітарну допомогу (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

Волонтери разом із пластунами передали на схід 10 тисяч примірників україномовних книжок. Літературу вже найближчим часом розвезуть по школах та гуртках визволених від окупантів міст Донбасу, розповідає "5 канал".

Більша частина волонтерської інтелектуальної допомоги, а це 16 тонн книжок - вже приїхали до Бердянська. В асортименті - література для всіх вікових категорій. Звідти видання повезуть до Маріуполя, Сєвєродонецька, Слов’янська та Авдіївки. За підрахунками волонтерів, книг вистачить на всіх охочих.

Абсолютно усі книжки, які передають на схід, написані виключно українською мовою. Таких видань, кажуть волонтери, тамтешнім бібліотекам бракує. Щоб реалізувати цей проект, "Миротворці України" долучили пластунів. Понад півтисячі скаутів обіцяють розвезти книги до навчальних закладів та гуртків звільнених міст Донбасу.

"У східних регіонах, у таких містах як Маріуполь, Сєвєродонецьк, Слов’янськ, Авдіївка - пластуни приймають ці книги і розповсюджують серед шкіл та бібліотек. Це перша акція таких великих масштабів, адже 16 тонн книжок - це неабияка пригода для пластунів", - розповідає прес-секретар "Пласту" Роман Тимоцко.

Насамперед волонтери попросили привезти книжки до Слов'янська. Вони кажуть, що це має бути символічно.

"Зі Слов'янська все почалось. Люди виборювали незалежність, свободу, право на існування в незалежній країні, тому хотілось туди би в першу чергу передати книжки", - каже голова благодійного фонду "Миротворці України" Валентина Полончевська.

Ініціатори проекту жартома називають цю допомогу "лагідною українізацією". Вони сподіваються, що вже найближчим часом до ініціативи долучаться більше благодійників. Волонтери вірять, що українська книга у прифронтових містах здатна пришвидшити перемогу.

Прочитано 17 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.