wrapper

Среда, 23 ноября 2016 21:15

В Миколаєві студенти відмовилися дивитися фільм про "руську весну" в Донбасі

Оцените материал
(0 голосов)

В Миколаєві студенти обурились тим, що на фестивалі документального кіно їм намагалися показати фільм про сепаратистів Донбасу.

Про це повідомляє сайт "Преступности нет".

Інцидент стався 22 листопада у Миколаївському національному університеті імені Сухомлинського. Організатор мандрівного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA» Олена Кабашна повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, що під час показу документального фільму "Ті, хто прийшов до влади", студенти покинули зал у знак протесту.

Більш того, за її словами, студенти навіть подзвонили в СБУ, щоб повідомити про даний факт, однак, як вона зазначила, «СБУ виявилося абсолютно адекватним».

Студентів, які покинули зал під час трансляції фільму, обурило те, що їх запросили на обговорення теми презумпції правоти поліцейського, а в результаті включили фільм про бойовиків Донбасу.

Крім того, представник прес-центру університету Юлія Почебут заявила Кабашній, що даний фільм, на її думку, було некоректно демонструвати в День гідності і свободи, який відзначається в Україні 21-22 листопада.

«Тут зібралися свідомі українці, які є студентами національного університету їм по 20 років, і вони всі стали свідками цієї історії. Кожен з нас чув, читав і бачив, що було на Донбасі, але зараз показувати те, що говорили жителі і відбувалося там, зовсім недоречно », - сказала вона.

Показ фільму про Донбас проходив в навчальний час - о 14:00 . На заході були присутні депутати Миколаївської міської ради від партії «Опозиційний блок» Артем Грозов і Павло Зоткін, а також Максим Невінчаний, депутат Миколаївської обласної ради та голова миколаївського відділення громадської організації Віктора Медведчука «Український вибір».

Депутат Грозов в обговоренні даної події в «Facebook» заявив, що не знав, який фільм будуть показувати організатори заходу, а був запрошений на дискусію про презумпцію правоти поліцейських.

У той же час інцидент підхопили проросійські пропагандистські сайти. Зокрема, сайт «Південний фронт» подав даний факт під заголовком «Депутати« Оппоблока »презентували студентам миколаївського університету фільм про Новоросію».

Додамо, що на офіційній інтернет-сторінці Фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA» в описі фільму «Ті, хто прийшли до влади» режисерів Олексія Радинського та Томаша Рафа, зазначено наступне: «стрічка простежує поступове занурення Суспільства у війну, знято в березні-квітні 2014 року на Донбасі, на сході України, вона зображує деградацію соціального протесту до збройного повстання, яке значною мірою підтрімувалося прихованим іноземним вторгненням».

Прочитано 242 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.