wrapper

Четверг, 05 января 2017 13:40

Прокуратура Києва запобігла забудові ділянки рекреаційного призначення біля Батиєвої гори

Оцените материал
(0 голосов)

Київська місцева прокуратура №9 запобігла забудові земельної ділянки рекреаційного призначення, розташованої на розі вул. Кудряшова та вул. Людмили Проценко (раніше - вул. Петра Красикова) поблизу Батиєвої гори в столиці.

"Земельна ділянка, яка перебуває на зсувонебезпечних територіях і належить до території зелених насаджень загального користування (землі рекреаційного призначення), була надана товариству під забудову офісно-житлового комплексу", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Крім того, в березні 2016 року Київрада, усупереч вимогам Земельного кодексу та закону "Про регулювання містобудівної діяльності" уклала угоду "про поновлення договору оренди земельної ділянки площею понад 2 тис. кв. м і вартістю 15,5 млн з товариством, що фактично не використовувало його протягом 9 років і, відповідно, не мало права на поновлення договору оренди".

Господарський суд міста Києва підтримав позицію місцевої прокуратури про неможливість передання в оренду цієї земельної ділянки і визнав недійсними угоди про поновлення договору оренди, а також відсутність права на користування приватною структурою зазначеною землею.

Прочитано 10 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.