wrapper

Четверг, 09 марта 2017 00:54

Київ окутав густий туман з запахом гару

Оцените материал
(0 голосов)

 

Київ окутав густий туман. Про це свідчать повідомлення киян в соцмережах. Люди пишуть, що через сильний запах гару та у місті дуже важко дихати:

"У Києві зараз видимість 0 метрів. Ще раз. Нуль метрів. Швидкість вітру 1 м/с або штиль. Тому дим від автомобілів, точніше, гази, плюс різні продукти теплової життєдіяльності міста плюс народ почав нещадно і активно палити зимові рештки на подвір"ях та у дворах. 

Я живу впритул приватного сектору і відкривши на секунду вікно, дуже жваво його закрила - бо вдихати цей дим просто неможливо. А вітер, як я вже сказала - майже штиль. Застій.

Результат - міський смог, дуже неприємне явище. Не лише за запахом неприємне, а й з певними наслідками. Бо якщо в людини є проблеми з диханням чи бронхо-легеневі недуги, то можуть бути загострення.

У фільмі "Корона" згадуються події, коли туман-смог у Великобританії ледь не коштував п. Вінстону Черчіллю посади. 

Ось так погода може виступати активним учасником політичного життя країни.

Одна надія - що вдень трохи посилиться вітер і смог розчиниться. Чекатиму разом з вами. Повідомлятиму про зміни сама" - Наталка Діденко

У прес-службі КМДА з посиланням ДСНС зазначають, що такий туман є типовим явищем для мегаполісів і пов'язаний виключно з погодними умовами.

"Метеорологічна димка розвіється відразу ж, як тільки зміняться погодні умови, зокрема, інтенсивність руху повітря" - йдеться в повідомленні.

За прогнозом Українського гідрометцентру, туман протримається до кінця доби 8 березня, він також буде вночі та вранці 9 березня. Видимість 200-500 метрів.

При цьому швидкість вітру не перевищує 3 метри в секунду, що призводить до так званої температурної інверсії: зміна температурного шару і відсутність вітру не дозволяє підніматися вгору нижньому шару атмосфери.

Міська влада звертається до водіїв з проханням бути максимально уважними на дорогах, а по можливості не користуватися приватним автотранспортом. Пішоходам рекомендують переходити дорогу тільки у визначених для цього місцях і бути уважними.

Прочитано 299 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.