wrapper

Среда, 21 июня 2017 18:03

Пожежа в центрі Києва

Оцените материал
(0 голосов)

 

В центрі Києва спалахнула пожежа в будівлі колишнього центрального гастроному, розташованого на розі вулиць Богдана Хмельницького і Хрещатик. Нині пожежа повністю ліквідована, але існує загроза руйнування будівлі. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій. 
Рятувальники під час гасіння пожежі винесли з будівлі два кисневі балони, попередивши можливий вибух. 
"В результаті пожежі згоріли будівельні матеріали, перегородки і перекриття між 2 і 3 поверхами і дах будівлі. Крім того, має місце загроза часткового руйнування будівлі, що може призвести до виникнення класифікаційної надзвичайної ситуації", - йдеться в повідомленні. 

Належність будівлі до реєстру "пам'ятників архітектури" з'ясовується. 
Будинок за адресою Хрещатик 40/1 був побудований в 1873 році і спочатку його знали як готель "Кане". Свого часу в ньому жили художник Михайло Врубель і гетьман Павло Скоропадський. Це одна з найстаріших будівель на Хрещатику, яка пережила дві війни. 
В Нацполіції Києва повідомили, що за фактом пожежі на вулиці Хрещатик в центрі Києва розпочато кримінальне провадження. 

Прочитано 518 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.