wrapper

Пятница, 25 ноября 2016 11:42

По Києву гуляє гонконгський грип

Оцените материал
(0 голосов)

Київська міська державна адміністрація заявляє про поширення вірусу гонконгського грипу в столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київміськадміністрації, повідомляє "Україна небайдужа"

"У Києві зареєстрована переважна циркуляція вірусів грипу А / Гонконг / 4801/2014 (Н3N2), що і прогнозувалося на епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 2016-2017", - повідомив заступник голови Київміськадміністрації Микола Поворозник.

За його словами, показник захворюваності населення міста виріс в порівнянні з минулим тижнем на 6,2%.

При цьому рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в столиці на 13% нижче епідемічного порогу для даного тижня.

Госпіталізовано 95 осіб, у тому числі 64 дитини.

Найбільший відсоток захворюваності реєструється серед дітей у віковій групі до чотирьох років (48,1%).

 

ДОВІДКА: За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, в епідсезоні 2016-2017 року на території країни очікується три штами вірусу грипу: А (Гонконг), А (Каліфорнія) і В (Брісбен). Як вважають медики, найбільш небезпечним для нас буде штам грипу Н3N2 (Гонконг). Даний вірус грипу в 1968-1969 рр. спровокував світову пандемію, яка розпочалася якраз в Гонконзі. Як відомо, тільки в США пандемія грипу Н3N2 привела до смерті близько 30 000 жителів.

За інформацією епідеміологів, в групі ризику знаходяться люди похилого віку, а також діти, народжені пізніше 2008 року. Даний факт пояснюється тим, що їх організм не має імунітету до вірусу грипу Н3N2 (Гонконг), тому що ще не знайомий з цим штамом, в зв’язку з тим, що з 2008 року вірус грипу Гонконг на території України не фіксувався.

Грип Гонконг небезпечний своїми ускладненнями у вигляді пневмонії, міокардиту, бронхіту, менінгіту та навіть енцефаліту, а також можливими загостреннями хронічних захворювань. Фахівці прогнозують початок епідемії грипу на кінець грудня 2016 — початок січня 2017 року.

Вкрай важливо при перших же симптомах вірусу грипу звернутися до лікаря, ні в якому разі не займаючись самолікуванням.

Ще раз нагадаємо симптоми грипу, в тому числі і Н3N2 (Гонконг):

— дуже висока температура тіла,
— сильна інтоксикація організму, що виявляється загальною слабкістю, сильним головним болем і ознобом,
— хворобливі відчуття в очах,
— закладеність носа,
— сильний сухий кашель

Будьте уважними до свого здоров'я!

Прочитано 493 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.