wrapper

Понедельник, 02 января 2017 21:49

Відомий кардіохірург жорстко розкритикував роботу Міністерства охорони здоров’я

Оцените материал
(0 голосов)

Кардіохірург, директор Інституту Серця Борис Тодуров звинуватив керівництво українського міністерства охорони здоров’я у безвідповідальності та авантюризмі.

На своїй сторінці у Фейсбук відомий лікар звернувся до міністра Уляни Супрун

"Ви є членами уряду сорокамільйонної Європейської країни - України. Безвідповідальність заяв, непродуманість рішень, авантюризм в стратегії розвитку - ось, що ми бачимо в останні місяці роботи МОЗ", - написав Тодуров.

За його словами, програма по серцево-судинним захворюванням передбачала закупівлю на 364 млн. грн.. витратних матеріалів для швидкої допомоги, які могли врятувати десятки тисяч життів, але МОЗ закупівлю не провів.

"Я абсолютно відповідально заявляю, (і можу це повторити в суді) ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна за останні роки. Ви розумієте свою відповідальність (в тому числі і кримінальну) за халатне ставлення до своїх обов'язків?", - звернувся кардіохірург до міністра.

Борис Тодуров має до МОЗа ще низку претензій, які виклав в пості:

"Ви, здається, вирішили лікувати онкологію профілактикою? Ваш заступник - Лінчевський заблокував роботу Інституту Серця. Не підписав жодного офіційного документа за останні 4 місяці. Уже четвертий місяць він відмовляє нам у відкритті філій в Донецькій і Луганській областях, де населення і військові взагалі залишилися без кардіохірургічної допомоги. Це просто знущання над людьми. Ви особисто відмовили нам у програмі "штучне серце" (представлене в ролику привітання президента, як найкраще досягнення України в 2016 році) навіть після звернення до вас кількох народних депутатів. Ви - урядовці, яких ми найняли на роботу відгородилися від фахівців нової охороною і просто фізично не пускаєте нас в будівлю МОЗ! При всьому при цьому ведете себе як аніматори в дешевому турецькому готелі!!!", - написав він.

Пізніше Борис Тодуров повідомив, що після цього посту міністр Уляна Супрун і ще кілька колег додали його до "чорного списку".

Прочитано 645 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.