wrapper

Среда, 04 января 2017 19:23

Порошенко підписав закон про пенсійне забезпечення АТОвців

Оцените материал
(0 голосов)

Президент Петро Порошенко підписав закон про пенсійне забезпечення окремих категорій учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Відтак, закон надає право на призначення пенсії за віком чоловікам у 55 років, а жінкам — 50-55 років.

Закон діє на військовослужбовців і співробітників органів внутрішніх справ, що безпосередню були учасниками АТО в районах її проведення за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Таке ж право отримують учасники бойових дій у складі добровольчих батальйонів що були включені до складу ЗСУ, МВС, Нацгвардії та інших державних військових формувань та правоохоронних органів. Військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та добровольці, що отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії або каліцтва протягом участі в АТО також йтимуть на пенсію у цьому віці.

До того ж дружинам (чоловікам) і батькам військових, які загинули чи пропали безвісти під час участі в АТО, також надається право на призначення пенсії за віком.

Прочитано 7 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.