wrapper

Среда, 01 февраля 2017 12:25

Супрун розповіла ро зміни у системі екстреної медичної допомоги

Оцените материал
(0 голосов)

Зміни в системі екстреної медичної допомоги у жодному разі не призведуть до скорочення кількості підстанцій "швидкої чи звільнення лікарів.

Таку обіцянку озвучила в.о. міністра доктор Уляна Супрун під час наради з керівниками обласних Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

МОЗ повідомляє, що вона наголосила: "Широка мережа підстанцій – це один із тих елементів, який зможе забезпечити доїзд швидкої не за 20 хв, а за 8 хв".

Доктор Супрун зазначила, що за перехідний 5-річний період відбуватиметься перепрофілювання лікарів і фельдшерів швидкої допомоги на парамедиків, які проходитимуть 4-модульний навчальний курс.

Загалом навчання парамедиків триватиме 3 роки: два роки теоретичного навчання, один – стажування у бригадах швидкої допомоги.

Екстрений медичний технік – це коротший курс, тривалістю 4-5 тижнів, по завершені якого випускник зможе надавати базову допомогу на догоспітальному етапі.

"Такі зміни дають змогу створити ефективну систему надання невідкладної допомоги за коротший час та з меншими фінансовими витратами", – зазначає відомство.

Детальніше роз’яснення щодо зміни системи екстреної медичної МОЗ дає тут.

Прочитано 27 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.