wrapper

Четверг, 16 февраля 2017 17:57

Порошенко: Українські ТЕС необхідно перевести на на вугілля газової групи

Оцените материал
(0 голосов)

Президент України Петро Порошенко вказує на необхідність негайного початку робіт із переведення теплових електростанцій (ТЕС) із вугілля антрацитової групи (постачається з окупованих районів Донбасу) на вугілля газової групи (доступне на підконтрольних Україні територіях).

"Мова йде про суттєве збільшення коефіцієнта корисної дії і забезпечення, щоб вони працювали на будь-яких видах палива. Незважаючи на те, що на це потрібно два-три роки, ця робота має розпочатися негайно", - наводить прес-служба заяву президента на засіданні Ради національної безпеки і оборони в четвер.

Як повідомлялося з посиланням на в. о. гендиректора ПАТ "Центренерго", пусконалагоджувальні роботи на блоці №2 Зміївської ТЕС (Харківська обл.) після його переведення на вугілля газової групи відбудуться в друго-третьому кварталах цього року, блоці №5 - в третьому-четвертому кварталах 2017 року.

Проектування та роботи з переведення інших ТЕС з антрациту на газову групу вугілля наразі не проводилися.

Прочитано 33 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.