wrapper

Понедельник, 13 марта 2017 18:05

Порошенко пропонує за іноземні паспорти позбавляти громодянства України

Оцените материал
(0 голосов)

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді визначити добровільне набуття українцями громадянства іншої держави підставою для позбавлення їх громадянства України.

Про це повідомив журналістам представник президента у Верховній Раді, депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передають "Українські новини".

"Сьогодні, 13 березня, президентом був поданий у Раду й визначений як невідкладний законопроект, що стосується вирішення проблеми з подвійним громадянством", – сказав він, тоді як сам текст законопроекту №6175 на сайті парламенту ще не оприлюднено.

"Цим законопроектом буде чітко встановлено, що особа, що добровільно набула громадянства іншої держави, буде вважатися такою, яка підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства", – сказав Герасимов.

За його словами, у документі уточнено підстави для припинення українського громадянства. Зокрема такою підставою буде нездача іноземного паспорта під час набуття українського громадянства у встановлений строк.

Він наголосив, що ці вимоги стосуються винятково осіб, що набували іноземного громадянства добровільно, і не поширюються на жителів анексованого Росією Криму, де не йдеться про добровільне громадянство.

Законодавство України забороняє подвійне громадянство у нашій державі, однак санкцій за наявність паспорта чи паспортів іншого громадянства не передбачено, чим користуються й політики.

Прочитано 54 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.