wrapper

Четверг, 30 марта 2017 16:15

Кабмін ухвалив Концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів до 2020

Оцените материал
(0 голосов)
Як повідомляє Прес-служба Мінекономрозвитку, 29 березня, на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено Концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, розроблена Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.  

Концепція має на меті вдосконалити механізми захисту споживачів в Україні, визначивши основні завдання державної політики у сфері захисту прав споживачів із урахуванням найкращих практик країн ЄС.

Реалізація цієї Концепції покликана зменшити кількість порушень прав споживачів, усунути з ринку недобросовісних підприємців і нечесні підприємницькі практики, а також підвищити довіру до державної системи захисту прав споживачів. Ще один крок - ширше проінформувати громадян щодо їх споживчих прав та механізмів їх захисту, адже Концепція відводить значну роль громадським об’єднанням споживачів. Крім цього, одним із  головних напрямків Концепції є адаптація національного законодавства до законодавства Європейського Союзу відповідно до зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію.

“Чесність перед споживачами - обов’язок кожного підприємця. Держава має допомогти добросовісному бізнесу у роботі та мінімізувати кількість нечесних торговельних практик щодо споживачів. Тому прийнята Концепція допоможе посилити прозорість роботи підприємців згідно з найбільш успішними європейськими практиками”, - прокоментував рішення Перший віце-прем’єр міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Прочитано 11 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.