wrapper

Воскресенье, 09 апреля 2017 19:58

"Паспортні сервіси" запрацюють 11 квітня

Оцените материал
(0 голосов)
Увечері 6 квітня Державна міграційна служба повідомила, що Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) і "Паспортні сервіси" тимчасово призупинили оформлення та видачу біометричних паспортів на всій території України. Сталося це ніби то через слідчі дії СБУ. Найбільше проблему мали відчути кияни, оскільки у столиці значна кількість закордонних паспортів оформлювалися саме у ЦНАП і "Паспортних сервісах". Прес-центр СБУ у свою чергу зазначив, що спецслужба викрила несанкціоноване втручання комерційної структури у роботу телекомунікаційних мереж Державної міграційної служби. Співробітники СБУ виявили серверне обладнання в одному із столичних приватних підприємств, яке мало доступ до мережі ДМС з одночасним виходом в Інтернет. За попереднім висновком експертів, це має ознаки несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи ДМС та створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом. В СБУ зазначають, що не здійснювали слідчих дій у приміщенні Центру обробки інформації Державної міграційної служби та не вилучали серверне обладнання. Окрім того, за кілька годин після голосування в Європарламеті щодо безвізу для України сайт державного підприємства, яке надає послуги з оформлення закордонних документів, не витримав перевантаження і перестав працювати. 

Прес-секретар держпідприємства "Документ" Володимир Поліщук заявив, що сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів відновлять роботу у вівторок, 11 квітня. Протягом наступного тижня мають відновити роботу всі 26 центрів обслуговування громадян у країні, а також центри надання адмінпослуг.  Відновлення роботи центрів почнеться з Києва, потім запрацюють великі міста, де великий попит на закордонні паспорти, і після них – менші .

Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/u-pasportnomu-servisi-rozpovili-koli-vidnovlyat-robotu-910733.html

Прочитано 206 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.