wrapper

Понедельник, 10 апреля 2017 11:19

З 1 травня підвищаться пенсії

Оцените материал
(0 голосов)

 

Як заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, в держбюджеті на 2017 рік закладено підвищення прожиткового мінімуму та мінімального розміру пенсій у два етапи — з 1 травня та 1 грудня, повідомив урядовий портал.

Так, прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (мінімальна пенсія) з 1 травня становитиме 1312 грн, а з 1 грудня — 1373 грн.

«Тобто для 8 млн пенсіонерів, розмір пенсійних виплат яких залежить від мінімальної пенсії, вона зросте щонайменше на 10%», — додав Розенко.

Розенко також заявив, що для індексації пенсій необхідно знайти додаткові 40 млрд грн.

Напередодні (31 березня) Гройсман заявив, що в разі ухвалення Радою проекту пенсійної реформи до 15 липня, уряд зможе підвищити пенсії вже від 1 жовтня. На думку урядовців, пенсійна реформа має включати три критерії: справедливість, бездефіцитність Пенсійного фонду та підвищення пенсій. Нова пенсійна реформа, за словами очільника уряду, дозволить вже за 7 років повністю ліквідувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду у 140 млрд грн. 

Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/ukrayincyam-pidnimut-prozhitkoviy-minimum-ta-minimalnu-pensiyu-vid-travnya-909302.html

Прочитано 852 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.