wrapper

Суббота, 06 мая 2017 15:17

Фінансування ветеранських організацій проходитиме прозоро

Оцените материал
(0 голосов)

Міністерство, як розпорядник коштів, що виділяються для вищезгаданих організацій, у минулому 2016 році виступило із пропозицією про зміну порядку їх фінансування.

Наталія Федорович наголосила: «Метою проведення зустрічі є напрацювання остаточного узгодженого варіанту з урахуванням пропозицій, що надійшли до Мінсоцполітики від громадських організацій ветеранів та учасників бойових дій».

Зібрання дійшло згоди, що зміна ідеології використання коштів, як і самі процеси їх розподілу та фінансування громадських організацій, повинні проходити прозоро і демократично.

Над досягненням цієї мети працюватиме новостворена робоча група, куди ввійдуть представники громадськості, зацікавлені організації та установи при Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників АТО. Вона й оприлюднить запропоновані проекти від громадських організацій, забезпечить експрес-аудит вже проведених протягом 1 півріччя 2017 року заходів, а також здійснить процедуру конкурсного відбору проектів. Обсяг фінансування для підтримки зазначених заходів – 20% від заявленої суми.

Нагадаємо, що за ініціативою Міністра соціальної політики Андрія Реви вже з липня поточного року має розпочатися фінансування громадських організацій на конкурсній основі. Про це рішення було окремо зазначено під час ініційованої ним наради з представниками громадських організацій ветеранів та учасників бойових дій, що проходила 19 квітня 2017 року.

Дивіться http://www.msp.gov.ua/news/13107.html

Прочитано 104 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.