wrapper

Суббота, 13 мая 2017 12:31

Уряд спростив умови участі в конкурсі на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг

Оцените материал
(0 голосов)

 

Нагадаємо, Порядком здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2013 № 324, передбачено подання недержавними організаціями низки документів (зокрема, довідки територіального органу Державної фіскальної служби про відсутність податкового боргу) для участі в конкурсі із залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг.

При цьому на подання конкурсних пропозицій передбачено 30 днів, а термін дії довідки – 10 днів. Таким чином, вона вже не є дійсною на момент розкриття конкурсних пропозицій.

Прийнятим рішенням Уряд привів Порядок у відповідність до норм чинного законодавства у зв’язку з прийняттям Закону України „Про публічні закупівлі” та спростив умови подання учасниками конкурсу конкурсних пропозицій. Зокрема, зменшено кількість додатків до конкурсної пропозиції та виключено норму щодо подання недержавним суб’єктом, який виявив намір взяти участь у конкурсі, чи фізичною особою–підприємцем довідки територіального органу Державної фіскальної служби про відсутність податкового боргу.

Як поінформували у Мінсоцполітики, в Україні діє розгалужена мережа комунальних установ і закладів, яка складається із понад 2 тис. суб’єктів, послугами яких охоплено близько 3 млн осіб. При цьому потреби в таких послугах понад 0,5 млн осіб залишалися не задоволеними.

Для максимального задоволення потреб населення у соціальних послугах, забезпечення диверсифікації надавачів соціальних послуг шляхом залучення недержавних організацій у 2012–2013 роках запроваджено механізм соціального замовлення. У 2014 році розпочато його впровадження в регіонах України.

У 2016 році у 4 регіонах недержавними організаціями надано соціальних послуг на загальну суму понад 800,0 тис. гривень.

У ході аналізу причин повільного впровадження механізму соціального замовлення було виявлено потребу в удосконаленні переліку документів, що подаються на конкурс.

З метою розвитку ринку соціальних послуг, спрощення умов подання конкурсних пропозицій недержавними суб’єктами, які виявили намір взяти участь у конкурсі на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг, Мінсоцполітики ініціювало, а Уряд підтримав внесення змін до Порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів.

Детальніше http://www.msp.gov.ua/news/13134.html

Прочитано 100 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.