wrapper

Вторник, 13 июня 2017 20:17

Розпочинає роботу пілотний проект «Поліцейська мережа протидії домашньому насильству»

Оцените материал
(0 голосов)

12 червня в Українському кризовому медіа-центрі відбулася презентація та прес-брифінг щодо початку роботи мобільних груп по протидії домашньому насильству «ПОЛІНА». Даний захід ініційовано МВС України за участю заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович, заступника начальника відділу дільничних офіцерів поліції управління превенції Департаменту превентивної діяльності НПУ Василя Богдана, Представника Фонду народонаселення ООН (UNFPA) Каспара Піка, народного депутата, співголови МФО «Рівні можливості» Марії Іонової.

Зазначений пілотний проект розпочав свою роботу одночасно в Дарницькому районі м. Києва, Малиновському районі м. Одеси та м. Сєвєродонецьк Луганської області, а до середини 2018 року проект планується поширити на всю територію України.

«Домашнє насильство – це проблема, про яку треба говорити та проводити інформаційні заходи задля підвищення рівня обізнаності громадян», - наголосила заступник Міністра Наталія Федорович.

Міністерством напрацьовано необхідні законопроекти щодо протидії домашньому насильству, створено 26 мобільних бригад, які вже працюють на Сході України. Також функціонують «гарячі лінії», куди можуть звернутись українські громадяни, які стали жертвами домашнього насильства або торгівлі людьми. Із працівниками мобільних бригад проведено тренінги, щодо реагування на дані випадки.

Для організації комплексної допомоги постраждалим до проекту залучатимуться й інші партнери з метою розвитку необхідної інфраструктури, зокрема притулків, забезпечення необхідної соціальної, медичної, психологічної, юридичної допомоги та створення можливостей для повноцінного повернення до нормального життя, а також проведення корекційної роботи із кривдниками.

«Все це в комплексі дасть можливість підвищити рівень довіри суспільства до представників держави, а головне – збільшити кількість звернень і зареєстрованих випадків домашнього насильства. Суспільство має знати правду, а спеціальні служби мають оперативно реагувати та відповідним чином діяти», - резюмувала Наталія Федорович.

Дивіться: http://www.msp.gov.ua/news/13425.html

Прочитано 47 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.