wrapper

Вторник, 27 июня 2017 20:01

Хакери атакували в Україні низку великих підприємств і держоргани

Оцените материал
(0 голосов)

 

В Україні хакери атакували низку великих підприємств та установ. Зокрема, кібератаки були здійснені на сайти "Київенерго", "Укртелеком", "Ощадбанк" та "Нова пошта". Про це  повідомляє видання ain.ua.

З аналогічною проблемою зіткнулись в НЕК "Укренерго", але в компанії стверджують, що комп’ютерні системи, що зазнали атаки – не є критичними.

Варто зазначити, що видання TJournal з посиланням на власне джерело опублікувало фото робочого комп'ютера, який сьогодні вдень перевантажився, потім видав таке повідомлення.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на совїй сторінці у Twitter повідомив, що імовірно під хакерську атаку підпав секретаріат Кабінету міністрів України.

У компанії "Київстар" зазначили, що аналогічне повідомлення відбувається на всіх комп'ютерах в офісі. У компанії відключили комп'ютери до кінця дня.

Як повідомляє УНІАН, факт зараження комп'ютерних мереж редакції підтвердили в кіберполіції. За словами глави відомства Сергія Демедюка, сьогодні до них звернулися "Ощадбанк" і "Укртелеком", фахівці відомства вже виїхали на місце подій. "Щоб говорити детальніше, спочатку нашим фахівцям потрібно з'ясувати, що це за вірус. У випадку з раніше невідомими вірусами співробітництво щодо ліквідації наслідків може йти на міжнародному рівні", - сказав Демедюк.

У компанії "Нова пошта" попередили клієнтів, що у зв'язку з атакою вірусу Petya. A відділення та контакт-центр компанії не можуть обслуговувати користувачів.

Джерело

Прочитано 298 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.