wrapper

Среда, 05 июля 2017 10:56

Українські інтерни не пройшли тесту від Супрун

Оцените материал
(0 голосов)

 Тільки 3% українських інтернів при здачі міжнародного тесту USMLE змогли набрати прохідний бал в 70,5. Цей тест здає кожен лікар в Сполучених Штатах, щоб отримати право займатися лікарською діяльністю. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Уляна Супрун:

„Цьогорічний іспит був подвійним випробовуванням для інтернів. Окрім стандартної частини тесту, яку в Україні складають щороку, вони мали пройти міжнародний субтест, заснований на стандартах оцінювання в США - екзамені USMLE (United States Medical Licensing Exam).

З українською частиною переважна більшість впоралась. А ось результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит. Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва.

Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років.Якщо ми хочемо, щоб українець лікувався не гірше, ніж американець чи європеєць, ми маємо нарешті прийняти виклик і вирішити ситуацію.

Якісна медицина неможлива без належної підготовки медпрацівників. Тому ми наполягаємо на встановленні мінімального прохідного балу в 150, запуску медичної реформи, яка знищить хабарі в медичних університетах, розвиваємо нові медичні професії в Україні та шукаємо нові стандарти підготовки для медпрацівників”.

Джерело 

 

Прочитано 563 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.