wrapper

Четверг, 13 июля 2017 17:39

Україні продовжили грант для протидії ВІЛ/СНІДу на 2018-2020 роки

Оцените материал
(0 голосов)

 

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook повідомила, що секретаріат Глобального Фонду схвалив подовження гранту для України на фінансування програм з протидії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу на 2018-2020 роки.

За період з 2003 року Глобальний Фонд надав Україні 548 мільйонів доларів безповоротної фінансової допомоги. З 2015 по 2017 роки співпраця Мережі ЛЖВ (Люди, що живуть з ВІЛ) з Глобальним Фондом базувалася на трирічному гранті на боротьбу з ВІЛ/СНІД-ом та туберкульозом. І от 7 липня надійшов лист від Глобального Фонду про продовження гранту. Це означає, що три найближчі роки українці, що живуть з ВІЛ, будуть забезпечені життєво важливими ліками, без яких життя цих людей було б досить коротким. Середня тривалість життя ВІЛ-інфікованої людини становить приблизно 12 років, однак проти-ретровірусна терапія може збільшити цю цифру в 2-3 рази.

Джерело

Прочитано 670 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.