wrapper

Пятница, 28 июля 2017 15:23

Рада ухвалила закон, за яким українцям доведеться оплачувати комуналку сусідів

Оцените материал
(0 голосов)

 

Верховна Рада ухвалила закон, за яким мешканцям багатоквартирних будинків доведеться оплачувати комунальні послуги не за індивідуальними, а за загальнобудинковими лічильниками.  

Про це пише ubr.ua.

Закон про комерційний облік комунальних послуг був ухвалений Радою у червні 2017 року і переданий на підпис президенту. Якщо його підпишуть, то нові правила щодо сплати за комунальні послуги будуть впроваджені з жовтня 2018 року.

"Фактично цей закон робить непотрібними квартирні лічильники тепла, холодної та гарячої води. Так як жителям багатоквартирних будинків будуть нараховувати плату, виходячи зі свідчень загальнобудинкових приладів обліку", – прокоментував закон директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

Згідно з документом, усі втрати у внутрішньобудинковій мережі будуть розподілятися між мешканцями багатоквартирного будинку.

У результаті підписання закону про комерційний облік комунальних послуг буде скасовано дію закону від липня 2014 року, відповідно до якого постачальники послуг були зобов’язані укладати прямі договори зі споживачами.   

Джерело

Прочитано 1170 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.