wrapper

Четверг, 17 ноября 2016 19:58

ВР прийняла закон про домашнє насильство, вилучивши з нього "ґендер" та "сексорієнтацію"

Оцените материал
(1 Голосовать)

 Народні депутати прийняли у першому читанні законопроект про запобігання домашньому насильству, виключивши з нього поняття "сексуальна орієнтація" і "ґендер" Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я кажу під стенограму, що з цього закону буде викинуте поняття "ґендеру" як таке. Буде відрегульоване поняття "сексуальної орієнтації" виходячи із християнських цінностей. Прошу вас, даю вам слово", - заявила нардеп Ірина Луценко.

Нардеп від "Опоблоку" Юрій Мірошниченко підтримав позицію Всеукраїнської Ради церков про неприпустимість запровадження через цей закон понять "ґендеру" і "сексуальної орієнтації".

"Це є неприйнятно в нашому суспільстві", - заявив Мірошниченко.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що в законі закладені речі "неприйнятні для нашого суспільства і для української Церкви".

В свою чергу Ірина Геращенко відзначила, що закон про запобігання домашнього насильства стосується не лише жінок, але й чоловіків і дітей.

"Навіщо нам вводити ґендер? Ми не можемо з нашою статтю розібратися?", - запитав нардеп від "Батьківщини" Іван Крулько. Він також підтримав вилучення "ґендеру" і "сексорієнтації" з законопроекту.

Луценко заявила, що досягла компромісу з Радикальною партією, викинувши з закону у першому читанні "сексорієнтація" і "ґендер".

"В законі не має і не буде понять "сексуальна орієнтація" і "ґендер", - заявила заступник глави Мінсоцполітики Наталія Федорович.

Прочитано 529 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.