wrapper

Суббота, 19 ноября 2016 20:38

Поляки хочуть забрати свої колишні маєтки, розташовані в Україні

Оцените материал
(0 голосов)

Поляки готують судові позови, щоб забрати нерухоме майно своїх предків, які знаходиться в Україні.

Про це повідомляє "Україна Небайдужа" з посиланням на сайт Prawica.

У Польщі підготовлені до подачі в суди Львова і Тернополя перші позови про повернення колишніх польських маєтків на території України. Готуються ще два позови до Києва і Харкова.

"Ми і не думали готувати перші позови до різних судів, створюючи таким чином прецеденти у віддалених один від одного регіонах. Просто в цих справах найкраще збереглися документи", - зазначив Конрад Рекас, голова організації, яка за рік зібрала матеріали на тисячу шістсот позовів по реституції.

Серед власності, наприклад, житловий будинок з прилеглими господарськими будівлями і дванадцять гектарів сільськогосподарських угідь в смт. Мельниця-Подільська Борщівського району Тернопільської області, орієнтовна вартість – 60 000 доларів та житловий будинок, площею 63 кв. м, з ділянкою для будівництва 1200 кв.м. в Ковельському районі Волинської області (близько 78 000 доларів плюс компенсація).

Також польська сторона зацікавлена в поверненні колишнього панського господарства в Рівненській області, а саме 13,5 ГА землі вартістю майже 70 000 доларів і двох житлових будинків в Києві з компенсацією за експлуатацію мідного рудника в Харківській області, вартість яких оцінюється в 1,5 млн.

"Всі ці позови стали можливі в зв'язку з закінченням дії мораторію на торгівлю землею в Україні з 1 січня 2017 року та зняттям Єврокомісією обмежень на володіння землею в зарубіжних державах", - пише видання.

Довідка: Реститу́ція (лат. restitutio — відновлення) — поновлення порушених майнових прав, приведення їх до стану, що існував на момент вчинення дії, якою заподіяно шкоди, тобто повернення або відновлення матеріальних цінностей у натурі — тих же самих, або подібних, або речей такої самої вартості. Якщо їх неможливо повернути у натурі, то відшкодовується їх вартість у грошах

Прочитано 242 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.