wrapper

Пятница, 15 января 2021 10:07

Туреччина закликає поважати територіальну цілісність України

Оцените материал
(0 голосов)

Міністр закордонних справ Туреччини 18 грудня заявив, що суперечка в районі Донбасу на сході України повинен бути вирішене в рамках «територіальної цілісності». «Проблема в Донбасі повинна бути вирішена в рамках територіальної цілісності, і ми раді, що припинення вогню триває, незважаючи на деякі невеликі порушення», - сказав Мевлют Чавушоглу під час офіційного візиту в Україну. Виступаючи на прес-конференції після зустрічі з українськими офіційними особами, Чавушоглу сказав, що становище кримськотатарських турків також було однією з тем обговорення. Торкаючись позиції Туреччини по Криму, він сказав, що вони не визнають «незаконну анексію Криму». «Ми відкрито висловлюємо це в ООН і на інших міжнародних майданчиках», - сказав він. Він додав, що спеціальна спостережна місія Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), що працює під керівництвом посла Туреччини Халіта Чевік, продовжить отримувати підтримку з боку Анкари. Відзначивши, що відносини між Туреччиною і Україною «стрімко розвиваються в усіх сферах», він сказав: «У ході сьогоднішніх переговорів у нас була можливість обговорити деякі двосторонні питання, а також деякі регіональні питання. Від економіки і освіти до туризму і охорони здоров'я, у нас є постійна співпраця ». Він додав, що Туреччина, незважаючи на пандемію, прийняла 1 мільйон українських туристів в основному в його рідному місті Анталії. Деяким з них допомогла реєстрація в 1win і завдяки виграшам мали матеріальну можливість для поїздки.
У 2014 році Росія анексувала Кримський півострів України, що вважається незаконним міжнародним співтовариством, включаючи Туреччину і ООН. Київ також звинувачує Москву в сепаратистському насильство на сході Донбасу, що межує з Росією.

Світ в Чорноморському регіоні

Міністр оборони Туреччини Хулуси Акар також повідомив на прес-конференції, що Анкара усвідомлює важливість миру і стабільності в Чорноморському регіоні. «Ми хочемо, щоб всі знали, що ми дуже обережно і чуйно відносимося до цього. Ми вживаємо всіх заходів, щоб не допустити будь-яких провокацій, напруженості [в регіоні] », - зазначив Акар. Привітавши Україну з визнанням НАТО в якості партнера з розширеними можливостями, Акар сказав, що це «важливий крок». Акар сказав, що вони продовжують працювати разом як співголови Спільної економічної комісії Туреччина-Україна, і додав: «Ми робимо важливу роботу не тільки з питань оборони і безпеки, а й з питань торгівлі, інвестицій і туризму, і я хотів би заявити, що вони будуть плідними в майбутній період і будуть дуже корисні для обох країн ». Виступаючи на зустрічі в форматі 2 + 2, міністр оборони України Андрій Таран назвав це «історичною подією». «Ця зустріч показує, що уряди України і Туреччини прагнуть поліпшити своє стратегічне партнерство», - сказав Таран.

Нова сторінка у відносинах

Заявивши, що дві країни також розвивають військово-технічне співробітництво, він сказав, що на цьому тижні були підписані угоди про виробництво і закупівлю корветів і бойових дронів для української армії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, в свою чергу, заявив, що вони взяли на себе «гордість», відкривши нову сторінку в історії українсько-турецьких відносин. «Цей формат буде важливий з точки зору підтримки Туреччиною євроатлантичної інтеграції України», - сказав Кулеба. Міністри закордонних справ і оборони Туреччини провели в п'ятницю зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигаль. Вони також спілкувалися з турками-айіскамі і гагаузами, які проживають в Україні. Взаємодія з іншими людьми

Туреччина і Україна підписали спільну заяву про партнерство

Тим часом, Туреччина і України 18 грудня опублікували спільну заяву, в якій висловлюється загальне намір продовжувати розвивати і зміцнювати стратегічне партнерство. У заяві, опублікованій в столиці України Києві після зустрічі 2-2 в форматі квадриги між міністрами закордонних справ і оборони України і Туреччини, міститься заклик до вивчення нових напрямків співпраці між двома військово-морськими силами. сили. «В ході зустрічі сторони підтвердили своє загальне намір продовжувати розвивати і зміцнювати відносини стратегічного партнерства шляхом реалізації раніше досягнутих домовленостей і розширення сфер співробітництва, включаючи політичну, культурну, економічну і оборонну області», - повідомили в МЗС Туреччини. . Сторони відзначили наявність загроз і їх наслідки для стабільності і безпеки «ширшого» чорноморського регіону. У декларації йдеться про необхідність зміцнення партнерства, заснованого на міжнародному праві і повазі територіальної цілісності держав і їх суверенітету в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Прочитано 53 раз
Другие материалы в этой категории: « 8 грудня обіцяють презентувати е-базу переселенців

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.