wrapper

Пятница, 17 февраля 2017 13:01

Загострення конфлікту на сході України викликає стурбованість Канади

Оцените материал
(0 голосов)

Загострення конфлікту на сході України викликає стурбованість Канади. Про це заявив представник міністра закордонних справ Канади в парламенті Мет Декорсі, повідомляє "Укрінформ".

"Наш уряд проінформований про ситуацію. Вона викликає велике занепокоєння. Безперечно, ми рішуче засуджуємо дії підтримуваних Росією сепаратистів в Україні", - сказав він.

Декорсі додав, що глава МЗС Канади Христя Фріланд обговорила ситуацію з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і американським сенатором-республіканцем Джоном Маккейном, а також знаходиться в постійному контакті з послом Канади в Україні Романом Ващуком.

За словами Декорсі, канадський уряд зараз шукає найкращий спосіб допомоги Україні.

"І міністр оборони, і міністр закордонних справ зараз оцінюють, як краще допомогти нашим друзям і партнерам - Україні, в тому числі за допомогою операції UNIFIER", - зазначив він.

Як відомо, близько 200 канадських військових інструкторів із минулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Прочитано 4 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.