wrapper

Среда, 22 февраля 2017 15:46

В Білорусь впускатимуть людей з паспортами ОРДЛО в залежності від "життєвої ситуації"

Оцените материал
(0 голосов)

У МВС Білорусі заявили, що рішення про допуск до країни людей із "документами" так званих "ДНР" та "ЛНР" буде прийматися в "індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації".

За словами голови управління інформації МВС Білорусії Костянтина Шалькевіча,  "ДНР" і "ЛНР" є невизнаними територіальними утвореннями. Таким чином документи, видані відповідними органами самопроголошених республік, також є недійсними на території Республіки Білорусь, передає BBC.

Своєю чергою, він зауважив, що більшість людей, які приїжджають до Білорусі з такими "документами", підпадають під президентський указ від серпня 2014 року "Про перебування громадян України в Республіці Білорусь".

Згідно з інформацією на сайті посольства Білорусі в Україні, цей указ був прийнятий у зв'язку з "стійкою тенденцією збільшення громадян України, які прибувають в Республіку Білорусь з Донецької та Луганської областей". Він, зокрема,  звільняє переселенців від надання деяких документів, необхідних для влаштування в школу дітей і одержання допомоги, якщо ці документи "не можуть бути надані з об'єктивних причин".

Таким чином, Шалькевич підсумував, що у разі в'їзду до Білорусі з території Росії людей з документами "ДНР" і "ЛНР" спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім, "в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації", ухвалюється рішення про допуск на територію країни.

Раніше у Білорусі заявляли, що в'їхати в країну за невизнаними документами "Л/ДНР" неможливо.

Прочитано 6 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.