wrapper

Понедельник, 13 марта 2017 16:35

У бельгійському зоопарку хочуть вкоротити роги носорогам, аби вберегти їх від браконьєрів

Оцените материал
(0 голосов)

Адміністрація бельгійського зоопарку «Пайрі Дайза», що за 60 кілометрів від Брюсселя, повідомила про намір вкоротити роги чотирьом носорогам, аби захистити їх від зловмисників-торговців. До такого кроку вирішили вдатися після вбивства білого носорога в зоопарку неподалік Парижа, повідомляє Радіо Свобода

У бельгійському звіринці серед п’яти тисяч тварин є троє дорослих носорогів і дитинча білих носорогів, яке народилося в березні 2016 року.

Директор зоопарку Ерік Домб повідомив, що вбивство тварини у Франції спонукало його попросити ветеринара вкоротити роги вихованцям їхнього звіринця як «додаткову міру безпеки».

6 березня 4-річний білий носоріг був застрелений у французькому зоопарку в Туарі біля Парижа, ріг у нього відпиляли. Зловмисники, які це вчинили, не знайдені. На чорному ринку такий ріг коштує близько 40 тисяч доларів. Випадок у Франції – перший за історію європейських зоопарків.

За даними ветеринарів, процедура відрізання рога безболісна і з часом ріг відростає.

Прочитано 277 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.