wrapper

Пятница, 06 января 2017 18:22

Суд арештував житловий будинок, квартиру, гаражі й корабель Януковича

Оцените материал
(0 голосов)

Печерський районний суд Києва арештував житловий будинок, квартиру, 2 гаражі й корабель колишнього президента Віктора Януковича. Про це сказано у рішенні суду від 29 грудня 2016 року, передають "Українські новини".

Прокуратура просила суд заарештувати майно екс-президента, а саме житловий будинок, квартиру, 2 гаражі, 2 машиномісця у напівпідземному паркінгу й бриг (двощоглове судно з прямими вітрилами) 2000 року будови.

Зазначено, що Янукович підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в навмисних діях, скоєних з метою зміни меж території й державного кордону України в порушення порядку, установленого Конституцією України) і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.

Санкції ст. 110 і ст. 111 передбачають можливість застосування додаткового виду покарання (конфіскацію майна), і прокуратура попросила суд накласти арешт на майно колишнього Президента шляхом заборони відчуження й розпорядження зазначеним майном.

Суд задовольнив клопотання в повному обсязі.

Як відомо, проти Януковича, який переховується в Росії з 2014 року, в Україні порушено низку кримінальних справ.

Генеральний прокурор Юрій Луценко прогнозував, що суд над Януковичем у справі про державну зраду почнеться в лютому 2017 року.

Прочитано 5 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.