wrapper

Четверг, 19 января 2017 14:21

У Львові облаштують майданчики для брикетування і перевантаження сміття

Оцените материал
(0 голосов)

У Львові облаштують 5 майданчиків для брикетування і перевантаження сміття у зв'язку з критичною ситуацією, що склалася з вивезенням твердих побутових відходів. Відповідне рішення 38 голосами з 64 прийняла на позачерговому засіданні в четвер Львівська міська рада.

"Такі майданчики не вирішать проблему в комплексі, але дозволять зменшити напруженість. В результаті брикетування обсяг сміття зменшиться в 5-6 разів, а після того, як їх загорнуть в промислову плівку, брикети стають герметичними... Є полігони, готові приймати наш сміття лише в такому стані", - сказав на сесії міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами мера, сьогодні сміття зі Львова нікуди вивозити, оскільки керівництво полігонів, з якими були договору про співпрацю, відмовляються його приймати.

Крім того, одним з пунктів рішення передбачений внесок міськради у статутний фонд комунального підприємства "Львівспецкоммунтранс" у розмірі 97 млн грн для виготовлення земельної документації та закупівлі необхідного обладнання для перевантажувальних станцій.

Після голосування до сесійної зали увірвалися кілька десятків людей, які протестували проти розміщення однієї із перевантажувальних станцій у мікрорайоні Рясне-1. За даними прес-служба Львівської міськради, у одного з протестувальників вилучили ніж.

Як повідомлялося,  Садовий заявив, що у Львові склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів і з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації. За його словами, місто 8 місяців "перебуває в сміттєвій блокаді" і пов'язує ситуацію з позицією партії "Самопоміч" у Верховній Раді щодо низки питань.

Прочитано 6 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.