wrapper

Среда, 25 января 2017 14:58

На КПВВ "Станиця Луганська" бойовики змушують людей викидати продукти, куплені в Україні

Оцените материал
(0 голосов)

Останні дні бойовики на непідконтрольній території в районі КПВВ Станиця Луганська змушують людей викидати молочну та м’ясну продукцію. Про це Громадському радіо повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Впродовж останніх дній ми на Станиці Луганській спостерігаємо непоодинокі випадки, коли громадян України російські найманці змушують викидати продукти – молочну та м’ясну продукцію. Зараз можна спостерігати картину, коли під зруйнованим мостом валяється дуже багато саме продуктів харчування», – заявив він.

Точної причини у Держприкордонній службі поки не знають.

«Наразі є така інформація, ніби це пов’язано з обменженнями, яке нібито ввело «керівництво» цих районів. Чого так відбувається – можливо тому що мережа супермаркетів на тих територіях так званий «Народний», належить, наскільки відомо, дружині Ігоря Плотницького. То, можливо,через те, що виручка падає, то змушують людей позбавлятися продуктів. Але це одна із версій, тим не менш така ситуація дійсно має місце», – розповів Олег Слободян.

Про цю ситуацію також повідомляє в мережі журналістка Ірина Коваль:

"Над мостом між Станицею Луганською і Луганськом стоїть плач і стогін, бо апалчєнці викидають продукцію тваринництва з сумок тих, хто хоче потрапити у Луганськ. І якщо спочатку це було м"ясо і сало, то теперь яйця, масло і ковбаси. Одна жінка віддала курку тим, хто йшов з Луганська в Україну: "Не можу я викинути, рука не піднімається. Поминайте моїх батьків!" На блокпосту окупанів висить відповідне оголошення, що з неблагонадійних районів нічого провозити не можна. Неблагодійні це Сватове і Старобільськ.

Один з асвабідітєлєй сказав дівчині, що "від м"яса свині, що має вірус африканської чуми, людина може померти за годину". Цирк повний: сєпари перелякані; люди обурені, бо витратили свої гроші, а з"їсти куплене не зможуть; раді "рікші", бо їдять шашлик величезними кусками; раді місцеві собаки; радий той, хто тримає на окупованій території ринок збуту. А винна в усьому, здогадайтеся хто?" - написала Ірина.

Прочитано 11 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.