wrapper

Среда, 25 января 2017 18:54

В окупованому Криму з'явиться українське радіо

Оцените материал
(0 голосов)

З початку лютого сигнал українських радіостанцій почне надходити в окупований Росією Крим.

Про це у своєму Facebook повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Він розповів про завершення будівництва радіотелепередавальної станції в с.Чонгар Херсонської області висотою 150 м.

За словами, Костинського сигнал радіостанцій почне передаватися уже в лютому цього року.

"З початку лютого сигнал українських радіостанцій почне доставлятися в Крим. Мова йде про Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим.Реалії, Херсон FM", - зазначив він.

Відповідаючи на питання одного з користувачів Facebook про те, чи буде діставати сигнал до Сімферополя і навіщо тоді цей проект, якщо ні, він відповів:

"Наразі організуємо мовлення на FM-хвилях та попереду - цифрове телебачення. Звісно, мовлення на FM-частотах, в силу законів фізики, не зможе охопити весь Крим. Але в зону впевненого прийому радіосигналу з Чонгару входять: Генічеський район Херсонської області (тут є дефіцит українського радіомовлення), м.Джанкой (АР Крим) та Джанкойський район, м. Красноперекопськ, м. Армянськ та Красноперекопський райони (АР Крим)", - сказав він.

"Сигналом українського мовлення на півночі Криму буде охоплено в сукупності близько 200 тис. чол.", - зазначив Костинський.

Ні про Південний берег Криму, ні про Сімферополь Костинський так і не відповів, але зазначив, що "це один з перших кроків у розвитку мовлення в Криму".

Прочитано 9 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.