wrapper

Пятница, 27 января 2017 11:35

Порошенко доручив Гройсману розібратись з львівським сміттям

Оцените материал
(0 голосов)

Президент Петро Порошенка розкритикував дії міської влади Львова в розмові з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та доручив останньому вжити заходів для уникнення екологічної катастрофи в місті.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що прибирати сміття – прерогатива органів місцевого самоврядування.

"Але коли там неспроможні в рамках своєї компетенції вирішити цю проблему, коли власну господарчу безпорадність обгортають в політичну матерію, а безпеці містян загрожує екологічна катастрофа, – необхідно допомогти городянам. І місту, яке щиро люблять десятки мільйонів українців і мільйони закордонних туристів", – сказав глава держави.

27 січня Гройсман здійснить робочий візит до Львова.

24 січня прем’єр доручив голові Львівської ОДА Олегу Синютці знайти рішення щодо покращення ситуації із Грибовицьким сміттєзвалищем.

23 січня мер Львова Андрій Садовий попередив Гройсмана про ймовірний новий обвал на сміттєзвалищі. На думку Садовго, Львову влаштували "сміттєву блокаду".

Як відомо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався завал, після того, як там виникла пожежа.
Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег, четвертий зник безвісти.

Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Мешканці цих міст неодноразово висловлювали свій протест проти таких дій.

Прочитано 6 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.