wrapper

Суббота, 28 января 2017 18:18

Директор дитячого будинку в Луцьку пояснив ситуацію з хлопчиком, що потрапив до лікарні

Оцените материал
(1 Голосовать)

Головний лікар, директор Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини Володимир Алейніков заперечує, що однорічне маля кинули в інфекційній лікарні. Про це він розповів місцевому виданню «Волинь24».

Дитячий лікар-невролог Домка Боярчук розповіла, що Максиму – рік і два місяці. Рік тому він потрапив до дитячого будинку з обласної лікарні, де вже у перші дні переніс дві операції.

Зі слів медика, дитина народилась з багатьма вродженими вадами розвитку, серед яких – спинномозкова грижа, гідроцефалія. Батьків позбавили прав на дитину рішенням суду.

Маля не відчуває ніг, у нього – нетримання сечі і калу, через що часто виникають загострення інфекцій сечовидільних шляхів. Також дитя досі не тримає голову і не вміє перевертатись. Швидше за все він на все життя залишиться інвалідом І групи – не зможе ходити і говорити.

За своє недовге життя хлопчик вже тричі лікувався в обласній дитячій лікарні і сім разів – в інфекційній. Та жодного разу, як запевняють працівники дитячого будинку, Максима ніхто не кидав напризволяще.

Володимир Алейніков каже, основне, що варто зрозуміти, так це те, що "в стінах дитячого будинку за дитину відповідають його працівники, а в стінах лікарні – медперсонал". Відтак, лікуванням, їжею, одягом та доглядом Максима наразі повинен забезпечити медзаклад, тобто інфекційна лікарня.

Втім, до лікарні дитину привезли чистою, гарно вбраною і з запасом підгузків на перший час. Запевняють, ні про які пролежні не може бути й мови.

«7 січня ввечері в дитини підвищилась температура і її відправили в обласну інфекційну лікарню одягнену в гарний комбінезон і з памперсами. Ми завжди даємо їх з собою на перший час і пізніше передаємо по потребі. Передаємо з собою й ліки, які дитина приймає у дитбудинку, харчування дитяче, якщо вона потребує спеціального», - наголошує керівник будинку дитини.

Володимир Алейніков каже, що навіть ті підгузки, які дитбудинок передає в лікарню, доводиться шукати через благодійників, адже держава виділяє кошти лише на дітей, які наразі перебувають у закладі.

Також посадовець відкидає звинувачення в тому, що до маляти ніхто не приходить погратись та доглянути його. По-перше, це тому що ігри йому і непотрібні через тяжкий стан, а по-друге, працівники дитбудинку не можуть залишити інших дітей без нагляду і прийти в осередок інфекцій. Це небезпечно для інших підопічних закладу.

До слова, наразі у дитбудинку близько 80 працівників і 31 підопічна дитина.

Нагадаємо, у мережі вибухнув скандал щодо однорічного хлопчика з дитбудинку, якого завезли до інфекційної лікарні. В перші дні перебування в лікарні в хлопчика не було нормального одягу, іграшок, їжі. Дитину переодягала в одяг своєї доньки мама, що лежала в цій палаті, годувала кашками власної дитини. Небайдужі лучани згуртувались, зібрали для дитини ліки, памперси, одяг, дитяче харчування та вирушили до лікарні провідувати хлопчика.  

Прочитано 348 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.