wrapper

Суббота, 28 января 2017 18:51

Переселенцям хочуть запропонувати купляти житло в розстрочку, оплачуючи оренду

Оцените материал
(0 голосов)

В рамках гранта, який виділяється Україні урядом Німеччини, житло внутрішньо переміщеним особам буде кредитуватися за принципом розстрочки. Про це в інтерв'ю «Українській правді» повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Перш за все, він зазначив, що мова не йде про надання житла за принципом модульних містечок.

«Ні в якому разі це не будуть місця компактного проживання. І це житло не буде видаватися безкоштовно. Принцип такий: ти платиш невисоку ціну за оренду цього житла, і через деякий час квартира переходить в твою власність», - сказав міністр.

Черниш зазначив, що буде діяти принцип кредиту в розстрочку.

«І якщо ти розриваєш угоду раніше, то квартира тобі не залишається, зате у тебе була можливість орендувати дешево житло», - констатував він.

Не виключено, що при нинішніх цінах на квартири, за таке житло за рахунок дешевої оренди доведеться виплачувати кільком поколінням.

«Але деякі люди стоять в черзі на житло по 20-30 років. Питання в тому, що донори не погоджуються на безкоштовні механізми. В інших країнах, наприклад, працює механізм, коли отримуючи житло, людина гарантує, що після повернення контролю над територіями він відмовляється або від одного, то від іншого житла », - уточнив Черниш.

Зазначимо, уряд Німеччини надає 20 млн євро для фінансування проектів будівництва та реконструкції житла для внутрішньо переміщених осіб. Відповідальним за розподіл цих коштів визначено Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Прочитано 60 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.