wrapper

Понедельник, 30 января 2017 11:14

Молодь України кидає держслужбу, бо не немає матеріальної мотивації

Оцените материал
(0 голосов)

В Україні спостерігається відтік молодих кадрів з державної служби через низькі зарплати.

Про це держсекретар Кабінету міністрів Володимир Бондаренко розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Відтік молодих, талановитих кадрів має місце, приховувати не буду. Існує багато можливостей для активних чиновників знайти нову роботу, наприклад, у міжнародних проектах, які працюють потім з тими ж органами державної влади, отримуючи таку зарплату, з якою зарплата держслужбовця не витримує порівняння", - сказав він.

За словами чиновника, з цієї причини, зокрема, співробітники секретаріату Кабміну йдуть у приватні компанії.

Бондаренко додав, що з 1 січня зарплати в системі держслужби в середньому зросли на 15%.

"Матеріальна мотивація в чистому вигляді, звичайно ж, дуже важлива, але ми можемо використовувати й інші інструменти: мотивувати фахівців перспективою підвищення кваліфікації, що дає можливість підвищення по службі і, як наслідок, зростання зарплати", - зазначив держсекретар.
За його словами, реформа держслужби передбачає великі зарплати для нових кадрів, але ця ідея не подобається більшій частині населення, яка вважає, що держслужбовці не повинні отримувати достойні гроші.

"Я думаю, що популяризуючи державну службу, очищаючи її від клейма корупції, ми зможемо переконати суспільство у важливості гідної зарплати для людей, які причетні до формування та реалізації політики держави", - сказав Бондаренко.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро вважає, що потрібно переглянути підходи до визначення розмірів премій, надбавок і стимулюючих виплат держслужбовцям.

Прочитано 86 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.