wrapper

Четверг, 02 февраля 2017 17:28

У Харкові хочуть підвищити квартплатню через збільшення "мінімалки"

Оцените материал
(0 голосов)

У Харкові можливе підвищення квартплатні. Пов’язують це зі зростанням мінімальної зарплатні та вартості електроенергії. Про це на сторінці у Facebook написав директор департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

«З приводу можливого підвищення квартплати. Дійсно, «Жилкомсервіс» вніс свої пропозиції. Згідно з ними, вартість послуг може зрости в середньому на 40-50 відсотків (на скільки точно — сказати неможливо, оскільки для кожного будинку тариф розраховується індивідуально, а будинків комунальної власності в Харкові 8 000). Підвищення пов’язане зі зростанням мінімальної зарплатні і вартості електроенергії. За останні п’ять років, які в Харкові не підвищувалася квартплатня, вартість електроенергії зросла майже в п’ять разів. За цей же період зарплати працівників «Жилкомсервісу» не підвищувалися жодного разу. Тому в структурі нового тарифу передбачено підвищення оплати їх роботи в середньому на 76%. Найближчі два-три місяці триватиме робота по формуванню тарифу для кожного окремо взятого будинку і перевірка цих тарифів відповідними структурами. Тільки після цього варто очікувати розгляду питання про підвищення квартплати на виконкомі. Іншими словами, якщо підвищення і буде, воно відбудеться не раніше квітня місяця, а то й пізніше. Якось так, загалом», — йдеться в повідомленні Сидоренка.

Прочитано 20 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.