wrapper

Понедельник, 06 февраля 2017 17:08

У Києві 30 дітей отруїлися в шкільній їдальні

Оцените материал
(0 голосов)

Масове отруєння сталося в столиці - 30 дітей отруїлись у шкільній їдальні, четверо з них досі залишаються в стаціонарі, передає ТСН.

Лікарі стверджують, що вони вже майже здорові і наступними днями батьки мають забрати їх додому.

На вихідних до дитячого інфекційного відділення потрапили учні трьох інтернатів - музичної школи імені Лисенка, хореографічного училища та художньої школи імені Шевченка. Вони розташовані поруч і харчувалися діти в одній їдальні, причому годувало їх приватне підприємство за контрактом.

Саме його керівництво звинувачують у ситуації в Державній продовольчій службі після проведення перевірки умов, у яких готували їжу.

"Порушення режиму зберігання та підготовки цих продуктів. Занедбане обладнання, яке не оновлювалось вже майже 10 років. Дані порушення, які були виявлені, вказують на порушення законодавства, яке сприяло інфікуванню дітей", - повідомив глава київського управління Держспоживслужби Олег Рубан.

Результати проб, які мають пояснити, що саме спричинило кишкове захворювання, будуть відомі в середу. Поки що всі три школи зачинені, а розслідує справу про отруєння національна поліція.

"Говорити про отруєння – рано. Є підозри, що це шлунковий грип. Говорити про отруєння можна на 9-й день після зборів всіх аналізів, проб води, проб їжі", - каже заступник директора хореографічної школи Ігор Грибов.

Прочитано 20 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.