wrapper

Понедельник, 06 февраля 2017 17:15

В Україні хочуть створити 20 зразкових поліцейських дільниць

Оцените материал
(0 голосов)

Кястутіс Ланчінскас, голова Консультативної місії ЄС, яка допомагає з реформою українських правоохоронних органів, заявив про плани щодо проекту створення 20 зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах України. Про це Ланчінскас заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

За його словами, в найближчому майбутньому спільно зі шведською національною поліцією КМЄС почне з оновлення поліцейських дільниць.
Як розповів Ланчінскас, йдеться про створення 20 зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах.

"Наші експерти поміняють там усе – змінять структуру, проведуть тренінг для поліцейських, буде зовсім інше ставлення до людей, нове обладнання, приймальня для населення тощо", - заявив він.

Голова Консультативної місії ЄС уточнив, що зразкові дільниці будуть створюватися у маленьких містечках.

"Ми вирішили, що треба там працювати, коли впроваджували так званий "самбірський проект".

Але ми вже розуміємо, з якими труднощами люди там стикаються. Так у нас виникла ідея створити 20 поліцейських дільниць, які стануть зразковими, щоб потім клонувати їх досвід в інших регіонах України", - сказав він.

У Києві КМЄС працює незалежно від представництва ЄС, займаючись лише одним напрямком – реформою українських правоохоронних органів. До цього списку входять не тільки поліція, але й система прокуратури, НАБУ, НАЗК, прикордонники, СБУ.

Прочитано 3 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.