wrapper

Четверг, 09 февраля 2017 14:34

У МОН розповіли, якими будуть уроки історії в школі

Оцените материал
(0 голосов)

Курси "Історія України" та "Всесвітня історія" об'єднають в один предмет для учнів 10-11 класів, які матимуть профільне навчання.

"Ми хочемо якомога швидше ухвалити рішення щодо прочитання інтегрованого курсу "Історія" для тих, хто обрав, наприклад, природничо-математичні профілі. Так є значно більше шансів, що в них після школи залишаться реальні знання з цього предмету", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

За словами очільниці МОН, такий підхід стане шляхом до національної ідентичності у старшокласників, адже ідея інтегрованого курсу полягає у тому, щоб помістити новітню історію України (20-21 століття) у світовий контекст, поставити її у центр шкільного курсу, йдеться на сайті МОН.

"Величезна кількість інформації, зокрема, сфальсифікованої сьогодні виливається на дітей, і вона потребує переосмислення та критичної оцінки з певної ціннісної платформи. Безсумнівно, "Історія" як предмет надзвичайно важлива для побудови такої платформи", – зауважила Гриневич.

Раніше повідомлялося, що МОН пропонує школам обрати профіль та об'єднати предмети. Зміни мають стати чинними з 2018 року.

Учням 10-11 класів планують скоротити кількість обов’язкових предметів з 22 до 9 та запровадити інтегровані предмети "Література", "Історія", "Людина і суспільство", "Математика".

Крім того, відомтсво до травня перегляне чинні програми для 5-9 класів.

Прочитано 10 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.