wrapper

Четверг, 09 февраля 2017 16:35

Київрада змінила механізм розгляду петицій

Оцените материал
(0 голосов)

Депутати київської міської ради підтримали внесення змін до чинного Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій. Основне нововведення полягає у заміні малоефективних робочих груп при постійних комісіях Київради окремими посадовими особами, які відповідатимуть за процес розгляду кожного звернення, що набере потрібну кількість підписів. Рішення підтримали 63 депутати, повідомляє прес-служба Київради.

При цьому у оновленому порядку зазначається, що відповідальною особою може бути перший заступник, заступник або керівник апарату міськдержадміністрації.

Як зазначив секретар Київради Володимир Прокопів, наразі Київ має кілька успішних прикладів реалізації петицій. До них він відніс ініціативу про запровадження нічних маршрутів у столиці та зупинку будівництва у парку "Юність". Окрім того зараз вирішується питання побудови нового притулку для тварин, встановлюються автомати для збору батарейок, напрацьовується нова концепція розміщення реклами у столиці тощо. "Але, на жаль, більшість звернень доволі повільно втілюються у життя. Тому, виникла необхідність переглянути чинне положення. Ми напрацьовували всі зміни спільно з громадськістю", - розповів Прокопів.

За його словами, саме визначення конкретної відповідальної особи пришвидшить втілення у життя електронних петицій. "Відповідальна особа протягом місяця має спільно з автором успішного звернення розробити та подати на затвердження Київському міському голові план заходів із реалізації електронної петиції. Відповідальна посадова особа також зобов'язана систематично звітувати на засіданнях профільних постійних комісій", - зазначив секретар Київради.

Сервіс електронних петицій до міської влади функціонує у Києві уже понад рік. За цей час під різними зверненнями кияни залишили 1,6 млн підписів. Загалом було опрацьовано більш ніж 5000 звернень.

Прочитано 4 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.