wrapper

Четверг, 09 февраля 2017 18:48

"Гіві вбили свої" - російські ЗМІ

Оцените материал
(0 голосов)

Вбивство ватажка терористичного угрупування "Сомалі" Михайло Толстих, відомого за прізвиськом Гіві, здійснили його ж поплічники. Про це російському виданню "Новая газета" повідомив російський "доброволець" Ігор Мильцев, який назвався членом "Сомалі".

Мильцев заявив, що він відомий за позивним "Француз" і організував замах на Гіві ще з трьома бойовиками з того ж терористичного угрупування.

Вбивство одного з ватажків терористів Мильцев назвав  помстою за "товаришів по службі", яких Гіві залишив під обстрілами своєї ж артилерії. 

"Ему отомстил бы любой", - сказав бойовик, який назвався Мильцевим.

Він спростував заяви бойовиків про поранення Гіві під час боїв під Авдіївкою і заявив, що ватажок "Сомалі" побоювався за своє життя і нібито сам прострілив собі ногу, аби його забрали з місця обстрілів.

"Он думал, что никто этого не заметит, но мы заметили. Дальше его забрали дежурные врачи на госпиталь. После этого, будучи уже в Донецке, он отдал приказ накрыть (наши - "Новая газета") позиции с артиллерии, несмотря на то, что мы там были, он думал, что нас уже нету в живых!", - сказав "Француз".

Він додав, що просто так Гіві не міг покинути позиції бойовиків, тому що це було б дезертирством і ватажок "ДНР" Захарченко наказував "стоять до кконца".

"І тут він, напевно, зрозумів, що це все - кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягли медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія", - додав він.

Також, за словами Мильцева, після вбивства Арсенія Павлова (Мотороли), Гіві боявся за своє життя і перевіз родину до Придністров'я, куди і сам планував втекти. Утім, його нібито не випустили з окупованої Донеччини.

"Француз" стверджує, що наразі сам перебуває в околицях Донецька.

"Я в розыске ("МДБ ДНР") и ранен немного, еще три человека ушли в подполье. Захару ватажок "ДНР" Олександр Захарченко) теперь есть, за что переживать.", - додав він.

Також видання виклало скриншоты переписки свого кореспондента з "Французом":

Скриншоти из переписки спецкора «Новой газети» Павла Канигіна з «Французом»

content 002-1

Скриншоти из переписки спецкора «Новой газеты» Павла Канигіна з «Французом»

 

Як повідомлялось, 8 лютого командир підрозділу бойовиків "Сомалі" з позивним "Гіві" загинув внаслідок вибуху в своєму кабінеті. "ДНР" звинуватило у вбивстві Україну.

Прочитано 14 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.