wrapper

Четверг, 09 февраля 2017 19:10

В Криму запрацювало українське радіо

Оцените материал
(0 голосов)

Трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі розпочала 150-метрова вишка, збудована біля села Чонгар Генічеського району області. Про це у четвер повідомляє "Голос України".

"На ній (вишці - ред.) уже встановили весь комплекс антенно-фідерного обладнання та потужні 5-кіловатні передавачі. Нині в ефірі тільки перший канал Українського радіо (100,7 FM). Однак ліцензії на мовлення українською і кримськотатарською через вишку отримали також радіо "Мейдан" (101,4 FМ), "Крим Реалії" (105,9 FM) і "Херсон FM" (107,8 FM)", - йдеться у повідомленні.

За словами голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва, вартість проекту становила чотири мільйони гривень, і він є першим значущим кроком для налагодження українського мовлення на всій території анексованого півострова.

У зону впевненого прийому згаданих українських станцій відтепер потрапляють Генічеський і Новотроїцький район Херсонщини, міста Джанкой, Джанкойський і Червоноперекопський райони АРК. Але "впіймати" передачі УР-1 вже зараз можна і в Сімферополі.

При цьому патріотично налаштовані мешканці Криму кажуть, що саме у Сімферополі їх уже намагаються глушити. Натомість у сільських районах півострова сигнал досить чіткий.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня на Чонгарі було побудовано вежу, сигнал якої поширюється на окупований Крим.

Прочитано 21 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.